Toto bude jeden z mých nejoblíbenějších odstavců. Pojďme si představit jídlo, které můžete ochutnat na vánočních trzích v Bruselu. Na fotce je pečivo cougnou neboli ježíškův chléb, což je taková místní vánočka, která se dělá i ve Francii. Můžete si vybrat hrozinkovou, cukrovou, s čokoládou a výborně k tomu chutná horká belgická čokoláda. Tou se na vánočních trzích samozřejmě můžete taky zahřát.
Čokoláda je v Bruselu vyhlášená, ať už je horká, a nebo jsou to pralinky. Doporučuji ochutnat oboje, když už máte dovolenou. Nám místní doporučili čokoládovnu Pierre Marcolini, ale chutnají nám pralinky také z Neuhausu a Leonidase.
K pití si můžete dát samozřejmě svařák (vin chaud) a belgická piva – těch mají v Bruselu nekonečno. Jestli půjdete jíst do restaurace, tak si určitě objednejte ochutnávku místních piv. V centru města vám budou všichni určitě rozumět anglicky.
Plus je na místních trzích možné ochutnat rozmanitou kuchyni z celého světa. Já doporučuji uzeného lososa a francouzské brambory vařené s vínem alias tartiflette.
Pingback: Naše Vánoce v Bruselu - kachle_basni